Erkeklerde en ciddi estetik problemler arasinda saç seyrekligi, sakal seyrekligi hatta sakallarin hiç çikmamasi, biyiklarin çikmamasi gibi problemler yer almaktadir. Böyle bir durumda pek çok tedavi yöntemini denedikten sonra sakal ekimine karar verilebilir. Sakal ekimi sonrasi nelere dikkat edilmeli, islem nasil gerçeklestirilir islem öncesinde ve sonrasinda hastanin uymasi gereken kurallar nelerdir seklinde arastirmalar yapilmaktadir. Ancak sakal ekimi sonrasi dikkat edilmesi gereken tüm konularda uzmanlarimiz tarafindan sizlere detayli bilgi verilmekte saglikli bir sekilde yeni görüntüye kavusabilmeniz mümkün olmaktadir.
Saç ekimi gibi sakal ekiminin iyilesme süreci korkulmasi gereken bir dönem degildir. Çünkü ekim sonrasinda dikkat edilmesi gereken konulara dikkat gösterildiginde 3 gün içerisinde iyilesme sürecinin en önemli kismi tamamlanacak ve %70’lik kismi atlamis olur. Bu dönemde antibiyotik kullanimi devam eder ve 1 hafta sonunda kil köklerinin ekildigi kanallar iyilesmis olur ve süreç tamamen tamamlanmis olur. Bir ay içerisinde de hassasiyet sonrasi hizli bir sekilde dökülme yasanir. Kil kökleri yenilenir ve kisa bir süre içerisinde de uzamaya baslayarak istenilen görüntü elde edilir. Iyilesme süreci 1 hafta gibi kisa bir süre alsa da kil köklerinin iyilesmesi ve uzamasi bir ayi almaktadir. Bu durumda hijyen ve gerekli olan önerilere dikkat ederek kök kaybi yasanmasinin önüne geçilmelidir.
Sakal ekimi sonrasi nelere dikkat edilmeli diyorsaniz öncelikli olarak merkezimiz tarafindan sakal ekimi islemi 3 ila 5 saat arasinda süren bir operasyon olarak görülmektedir. Sakal ekimi sonrasi merkezimizden ayakta ayrilacak kisiye refakatçi gerekmektedir. Ilk gün ödem yüze iner ve siskinlik morarik olmasi yüzün öne dogru egilmemesi tavsiye edilmektedir. Sakal ekiminden sonra ekilen kil kökleri kirmizilasir ve bu normal bir görüntüdür. Ekim islemi sonrasinda ilk 3 gün sigara ve alkol kullanimindan uzak durmak gerekmektedir. Sakal ekimi islemi hafif kanamalarin olabilecegi bir islemdir. Ancak bu islem de kanlarin silinmesi yeni ekilen köklerin üzerinde sürtünmeye neden olur. Bu durumda kil köklerine zarar verebilir. Bu nedenle silme tavsiye edilmemektedir. Ekim isleminin gerçeklestigi alana su degdirmek yanlistir. Ekim yapilan alan asla yikanmamalidir ve 2-3 gün sonra saç ekimi merkezimiz tarafindan yikama islemi gerçeklestirilir. Ilk günlerde kil köklerinde kabuklanma olusmasi normaldir. Ancak kabuklara dokunmamaniz gerekir. Özellikle ilk gün ekilen kökler olduklari alanda serbest halde durmaktadirlar. Küçük bir sürtünme ile oynayabilirler veya tamamen koparabilirler. Bu nedenle yüzde temastan kaçinmak gerekir. Kiyafetlerinizi giyip çikarirken ekim yapilan alana dokunmamasina özen göstermek ve dikkat etmek gerekir. Özellikle 3 gün sirt üstü yatilmasi gece yüzünüzü yastiga sürmemek en önemli konulardan bir tanesidir. Atki gibi boyuna takilan aksesuarlari da kullanmak yanlis olacaktir. Sakal ekimi sonrasi nelere dikkat edilmeli düsünüyorsaniz tüm islemler saç ekimi sonrasinda da özen göstermeniz gereken kurallarla benzerlik tasir.
Merkezimizden sakal ekimi sonrasi nelere dikkat edilmeli detaylari ile birlikte hem hastaya hem de vefat eden kisiye anlatilmaktadir. Ilk 1 hafta dikkat etmeniz gereken en önemli dönemdir. Sakal ekimi sonrasinda verilen ilaç ve antibiyotiklerin düzenli kullanilmasi gerekir. Islem sonrasi cildi yikama islemi ilk olarak merkezimiz tarafindan gerçeklestirilir ve tavsiye edilen araliklarla su ile temas gerekir. Sakal ekimi sonrasinda ilk 1 hafta olusan kabuklanmalari koparmak vb. islemlerden uzak durmak gerekir. Yaralarin iyilesiyor olmasi cildinizde kasinmaya neden olabilir ve bu durumda yüzünüzü kasimaktan kaçinmaniz oldukça önemlidir. Uzmanlarimizin tavsiyeleriyle iyi operasyonlar sonrasinda dikkat edilen ve önerilen bakimlarda gerçeklestirildiginde hiçbir problem yasamadan saglikli uzayan sakallara sahip olabilirsiniz.